Borvacsorák Vissza a főoldalra

Őszi zenés estek a Szent Flórián Fogadóban

Nyári Károly élő zenés zongoraest és BorvacsoraItt van az ősz, itt van újra és közeleg a szüret, a jó Borok szezonja.

Immár sokadik alkalommal idén is megrendezésre kerül az “ŐSZI ZENÉS ESTEK A SZENT FLÓRIÁNBAN” programsorozatunk keretén belül a BORVACSORÁS rendezvényünk.

Ezúttal Mátravidékre kalauzoljuk a Borkedvelő Vendégeinket Ludányi Balázs kézműves borász és Kovács Antal elismert sommelier vezetésével, a Ludányi Pincészet 2011-es évjáratú finom boraival. Az 5 fogásos vacsorát Wéber Tamás chef-ünk és csapata házias különlegességekből állította össze.
A vacsora hangulatát tovább emeli Nyári Károly, aki a legszebb dalaival és világslágerekkel szórakoztat Bennünket zongorán és szívmelengető énekhangján.

Nézd meg az Est MENÜAJÁNLATÁT, hívd meg ismerőseidet és tarts velünk!

Játssz velünk a Facebook-on és nyerj 2 személyes belépőt!

Kattints a képre a részletekért!

Jegyinformációk

Jegyek elővételben kaphatók korlátozott számban!

Jegyár: 8.900 Ft

Tel: (35) 360-185

Jegyvásárlás:

  • a Fogadóban (Nőtincs, Diófa u. 1. Főtér)
  • a Színpanoráma Festék és Vegyiáru Boltban (Vác, Bolgár u. 5. Alsóvárosi Lidl parkolójával szemben)

Kedvezményes csomagajánlat

Kedvezményes csomagajánlat 2 főre:
Belépőjegy az estre és 2 éjszaka szállás a Fogadóban reggelivel: 37.800 Ft helyett 32.000 Ft-ért
Korlátozott számban igényelhető!

Az est vendégei

Nyári Károly

1986-tól szóló karrierjét Hollandiában kezdte, ahol többéves tartózkodása alatt kimagasló sikereket ért el.
Fellépései során alkalma nyílt több világsztárral találkozni, valamint együtt játszani Pl.: Chaka Khan, Gloria Estefan, Mariah Carey, Phil Collins, Michael Jackson, Elton John, Pavarotti vagy Frank Sinatra, aki saját mikrofonját ajándékozta a művésznek egy közös fellépést követően.

A hazai közönség az előadót a nemzetközi sikerek után önálló CD-inek és a rádió, televízió élő show műsorainak, mint a Dáridó, Szuperbuli, Fábry Show, … köszönhetően ismerte meg.
A fellépései alkalmával idehaza is több világsztárnak játszott, mint pl.: Al di Meola, Robbie Williams, Paul McCartney, Sting, Michael Jackson, Madonna, Antonio Banderas stb., akik mind elismerően nyilatkoztak Károlyról, valamint közeli barátságba került velük.
Hatalmas lehetőséget kapott Nyári Károly. A zongoraművész a londoni olimpián léphetett fel, a Nemzetközi Judoszövetség gálaestjén, ahol ő volt a sztárfellépő.
Október 5-én pénteken 19 órától pedig a Szent Flórián Fogadóban zenél élőben, egy kellemes borvacsora mellett Önnek, Nektek!

Kovács Antal

A magyar Sommelier Szövetség alelnöke, akinek az ízlésében feltétel nélkül megbízunk
Kovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok (1994, 1995, 1997) több, mint 18 éve dolgozik sommelier-ként, ebből hét esztendőt a Gundel étteremben, nyolcat pedig a Zwack Izabella Borkereskedésnél töltött el. Nagyszerű tapasztalatszerző évek voltak ezek számára, ám 2009-ben úgy érezte, elérkezett az idő, hogy önálló útra lépjen.

Megalapította saját borkereskedését – Pinceáron.hu -, ahol sok mindent szeretne a maga gondolatai szerint, a maga eszközeivel megvalósítani. Egy kicsi részt vállalni a kulturált borfogyasztás igéjének terjesztésében, kézműves pincéket felkutatni, s ezek természethű borait kézen fogva vezetni, az ilyen típusú élményekre nyitott borfogyasztóig.

„A kihívás a mi motivációnk…” vallja. “Az utóbbi néhány évben megjelentek Magyarországon a „kézműves borok”. Olyan borok ezek, melyek nem a /tervezőasztalon/ születnek, hanem a szőlőültetvényen. Esetükben a stílus és a minőség legmeghatározóbb formálója a termőhely az évjárat és a természetnek magát alárendelő, alkotó borász. Olyan boregyéniségek, melyek hitelessége ellenőrzött és megkérdőjelezhetetlen, amit elsősorban a mögötte álló ember igazol. Olyan borok, melyek miután megszülettek, önálló életet élnek, ízlést formálnak, igényt teremtenek, érzéketlenek a mindenkori divatirányzatokra, illetve bizonyos körökben ők maguk diktálják azokat. Olyan borok, melyeken keresztül maga a természet üzen!”

Ludányi Balázs – Centurio Szőlőbirtok és Borház


“A Centurio Szőlőbirtok kézműves, emberléptékű gondolkozásmódot valló és magában foglaló családi gazdaság Gyöngyöstarjánban, a Mátrai borvidéken. Szőlőterületeink 3,2 hektáron 3 dűlőben helyezkednek el; úgymint Fáy-domb (2,4 ha), Szárazvölgy (0,3 ha), és Diós (0,5 ha ugar). Ezekről a termőhelyekről származó hozamkorlátozott szőlőből, saját élesztőjük segítségével születnek meg a boraink; hagyományos feldolgozási körülmények között, nagy gondossággal rendben tartott pincénkben. Szemléletünkben fontos az értékteremtés és átadás.”
Ludányi Balázs


 

Előző borvacsoráink

Borvacsora a villányi Bock Pincészet boraival

2009. október 22-én a villányi Bock Pincészet borait mutattuk be szokásos borvacsoránk keretében. A felsorakoztatott különleges ételek mellett kóstolót kaphattunk a a Bock Pincészet 2009-es valamint a borversenyeken első helyezést elért boraiból.

Borvacsora Gere Attilával

A Gere nevet szinte mindenki ismeri az országban, hiszen az egyik leghíresebb borászról van szó, Gere Attiláról, aki 1994-ben az “Év Borásza” megtisztelő címet is elnyerte. 2009. februárjában egy kellemes estét töltöttünk el a villányi borvidék legízletesebb borait kortyolgatva.

Portugieser 2007, Cabernet Sauvignon Barrique 2006, hogy csak néhányat említsünk.
Fogadónk külön büszke arra, hogy a Kopár Cuvée 2007 nálunk debütált a világon először.
A különleges borok mellé természetesen ízletes, ötfogásos vacsorát tálaltunk és hangulatos élő zenével tettük felejthetetlenné.

go back to the top